· 

Rooibos

Vitaminen & Mineralen

Rooibos is rijk aan de volgende mineralen:

  • Calcium
  • Koper
  • Fluoride
  • Ijzer
  • Magnesium 
  • Kalium 
  • Zink
  • Mangaan

Bovendien is het rijk aan vitamine C

 

Calcium:

Is het meest voorkomende mineraal in het menselijk lichaam. Het speelt een rol bij de cel vernieuwing en de bescherming tegen DNA-schade. Calcium helpt bij het vervangen van oude huidcellen door nieuwe en vertraagt zo het verouderingsproces. Wil je lijntjes en rimpeltjes verminderen of voorkomen, dan is dit mineraal onmisbaar. 

Calcium zit onder anderen in: sesamzaadjes, kelp, boerenkool, peterselie, noten, sardines en groene bladgroenten. 

 

Koper

Werkt ontstekingsremmend en antibacterieel. Het ingrediënt zorgt voor afname van de talgproductie. Daarnaast heeft het een antioxidantwerking. Ten slotte vermindert het ook de ophoping van dode huidcellen waardoor poriën minder zullen verstoppen. 

 

Fluoride

Fluoride uit eten en drinken helpt bij de bescherming van tanden. Als fluoride wordt opgenomen door het tandglazuur, zijn de tanden beter bestand tegen tandbederf. Voor zover bekend heeft fluoride geen andere functies in het lichaam. 

 

IJzer

Van te weinig ijzer krijg je bloedarmoede, waar je slap en moe van wordt. Maar een andere bijwerking is een slechte conditie van de huid. Denk bij voorbeeld aan een jeukerige huid, je kan het ook uitwendig toepassen om de huid te kalmeren.

 

Magnesium

Geeft een oppepper aan het energieniveau in je lichaam en dus ook aan je huid. Magnesium in voeding, of via crèmes en oliën, stimuleert namelijk de huidvernieuwing.
Kalium
Heb je last van een droge of vale huid? Misschien dat vochtgebrek door een tekort aan kalium de boosdoener is. Kalium houdt he huid gehydrateerd, ondersteunt de cel vernieuwing en brengt de pH-waarde in balans.
Kalium zit onder andere in: Aardappelen, witte bonen, dadels en ander gedroogd fruit, bananen en spinazie. Wil je je huid van buitenaf 'voeden', gebruik dan Rooibos. 
Zink
Dit mineraal en spoorelement ondersteunt je immuunsysteem en doet wonderen voor je huid. Zink helpt bij het helen van wonden en vermindert huidontstekingen als acne. En omdat het de cel vernieuwing stimuleert, houdt het je velletje jong. Zink draagt dus bij aan een mooie huid. Je lichaam kan zink niet opslaan; let er dus op dat je dagelijks zinkrijke voedingsmiddelen binnenkrijgt. 
Zink zit in: Noten, zaden en eieren. 
Mangaan
Mangaan op de huid stimuleert de microstimulatie en geeft een flinke energie boost. Wat dat nu in de praktijk betekend? Je huid blijft er jonger van!
Vitamine C
Rooibos gaat een synergie aan met vitamine C. Door beide samen in te nemen, bijvoorbeeld door een kop rooibosthee bij de maaltijd te drinken, wordt de vitamine C beter opgenomen. Omgekeerd helpt vitamine C weer om de aanwezige mineralen (waaronder ijzer) beter op te nemen. Dit laatste is vooral interessant voor zwangere en mensen met een ijzer opname probleem Rooibos bevat namelijk ijzer en vanwege de synergie met vitamine C, werkt die combinatie dus erg goed om te zorgen dat ijzer beter uit zowel je voeding als de rooibosthee wordt opgenomen.