· 

Cellulite?!

Cellulite zijn de ontsierende vervelende putjes, bobbeltjes in billen, armen, buik of benen, men noemt dit ook wel sinaasappelhuid.

 

Er zijn 4 oorzaken van cellulite. Het kan best zijn dat je ze niet alle vier hebt.

1. Stagnering van de bloed en  lymfecirculatie met daarmee gepaard gaande vochtophopingen

2. Verstopte vetcellen die samenklonteren en plakken vormen

3. Verklevingen van huidlagen

4. Verslapping van de huid

 

1. Stagnering van de bloed en lymfecirculatie

Bij slechte doorbloeding ontstaan op diverse plaatsen in het lichaam ophopingen van vocht en afvalstoffen. Als de afvoer van het lymfevocht stagneert, blijven afvalstoffen te lang zitten, ze kunnen een dikke brij vormen, met gevolg dat deze tussen de vetcellen blijft zitten.

Het is moeilijk om de lymfe te activeren. Het lymfestelsel wordt aangestuurd door hormonen. Bij verstoorde hormoonbalans houdt het lichaam vocht vast. Bijv. bij de anticonceptiepil.

 

2. Verstopte vetcellen die samenklonteren en plakken vormen

Wanneer de vetcellen overvol raken door een verstoorde bloed en lymfecirculatie, worden de afvalstoffen niet goed afgevoerd en blijven tussen de vetcellen hangen. Het intercellulaire vocht hoopt zich op en wordt vervolgens een slijmerige drap die de vetcellen aan elkaar doet plakken. De vetcellen vormen knobbeltjes. De vetcellen liggen naast elkaar en vormen een soort druiventrosjes. Doordat de vetcellen groeien hebben ze meer ruimte nodig waardoor de huid naar buiten wordt gedrukt. De druiventrosjes worden steeds groter en vormen na enige tijd eilandjes. Naarmate de cellen voller raken, worden ze ook onregelmatiger van aanzien. De bloedvaten en zenuweindjes, gelegen in de middelste en onderste huidlaag worden afgekneld vandaar dat cellulite ook pijnlijk kan aanvoelen.

 

3. Verklevingen van huidlagen

We spreken van verklevingen als de opperhuid, lederhuid en onderhuid aan elkaar geplakt zijn. Daarbij is de vetlaag, gelegen in de onderhuid, ook nog eens verkleefd met de spieren. Daardoor doet beweging pijn. Pijn bij aanraking wordt veroorzaakt door zenuwcellen die afgekneld worden. Verklevingen komen vooral voor op de billen, de heupen en de dijen.

Vooral bij een verkleving in combinatie met harde samenklontering van vetcellen voelt de huid heel vast aan. Belangrijk om de verklevingen van elkaar los te maken.

 

4. Verslapping van de huid

Verslapping kan aangeboren zijn, een losse huidstructuur, het hangt. Het kan ook komen door leefwijze, zwangerschap etc. Een ernstig verslapte huid is dikwijls niet meer te herstellen.

 

 

Waarom de Bellabaci cups?

  • Ze zijn gemaakt van hoogwaardige medische siliconen. A-kwaliteit
  • Ze zijn doorzichtig waardoor je goed kunt zien wat je aan het doen bent, wat er in de cup gebeurd.
  • Ze breken niet, lange duurzaamheid.
  • Omdat ze van siliconen gemaakt zijn kun je ze reguleren, dus mocht het te pijnlijk zijn dan knijp je in de cup waar het vacuüm minder wordt en je oppervlakkiger er mee kunt werken of je houdt de cup zelf iets ingeknepen zodat je hem zelf kunt reguleren.
  • Er zijn zachte, medium en harde cups. Hoe harder de cup hoe meer vacuüm hij trekt als je de buiken/wanden van de cup tegen elkaar knijpt, dan op de huid plaatst en los laat.
  • Deze cups worden niet plakkerig als ze in aanraking komen met oliën
  • Ze komen niet uit China er zit geen BPA in ( dit is een kankerverwekkende stof)
  • Niet te pijnlijk omdat wij onze eigen techniek hebben ontwikkelt